Eettisyys ja kestävyys

Eettisyys ja kestävyys ovat toimintamme avainasemassa. Eettisyydellä voidaan tarkoittaa useita eri asioita, eikä esimerkiksi kristallien eettisyyteen ole olemassa mitään yhtä oikeaa määritelmää tai todistusta, jota kaikki voisivat käyttää. Tässä artikkelissa listattuna ja avattuna kuitenkin sellaisia asioita, jotka me määritämme eettisiksi ja jotka ovat meille tärkeitä.

Suomalainen noituuden, henkisyyden ja hyvinvoinnin verkkokauppa | kivet, kristallit ja mineraalit keräilijöille

Aitoustodistukset

Aitoustodistuksella tarkoitetaan dokumenttia, johon on listattu tarkat yksityiskohdat kristallista, kuten sen koko, paino, muoto ja hiontatyyli. Aitoustodistus ei ole sama asia kuin lappu, johon on kirjattu kristallin nimi, alkuperä ja metafyysiset ominaisuudet. Aitoustodistuksen teettäminen maksaa muutamasta kympistä useisiin satoihin euroihin per kristalli ja tutkinta kestää parista viikosta useisiin kuukausiin. Aitoustodistuksia voi saada vain asiaan erikoistuneilta tutkimuslaitoksilta, kuten GIA:lta (Gemological Institute of America).

Aitoustodistuksista liikkuu paljon väärennöksiä, sillä nykypäivänä kuka tahansa voi käyttää kuvanmuokkausohjelmia väärentääkseen tietoja. Edes kokeneempi kristalliharrastaja ei usein erota väärennettyä todistusta aidosta. Aitoustodistuksen hankkiminen on usein kannattavaa vain useita tuhansia euroja maksaville timanteille, ei edullisille ja yleisille muutaman euron kristalleille.

Väärennettyjä aitoustodistuksia näkyy erityisen paljon isoilla ulkomaalaisilla kauppasivustoilla, joissa todistusta tarjotaan jokaisen kristallin yhteydessä. Tästä syystä aitoustodistusten maine on erityisesti kristallimarkkinoilla kääntynyt lähes päälaelleen: todistuksen tarjoaminen on usein merkki siitä, ettei kyseessä ole aito kristalli. Näistä syistä mekään emme tarjoa aitoustodistuksia kristalliemme yhteydessä.

Kristallit ja kivet aloittelijoille | Kivikorut lahjaksi | Noitatarvikkeet aloittelijalle

Alkuperä

Kristallimme ja muut tuotteemme tulevat luotettavilta tukkukaupoilta, jotka ovat vuosikymmeniä alalla toimineita ammattilaisia ja perheyrityksiä. Emme hanki tuotteita konfliktialueilta, kuten Iranista, Irakista tai Afganistanista.

Käyttämämme kristallitukut ovat säännöllisesti yhteydessä kaivoksiin sekä puhelimitse, sähköpostitse että paikan päällä vierailemalla. Kaivoksilla työskennellään turvallisuus ja ympäristö huomioiden: työntekijät ovat aikuisia ammattilaisia, joille maksetaan reilua palkkaa ja jotka käyttävät asianmukaisia työvälineitä. Räjähteiden sijaan kaivoksilla suositaan louhimista konein ja käsin. Kaivoksia ympäröivästä ekosysteemistä pidetään huolta niin, ettei maaperä muutu ravinneköyhäksi ja kasveille ja eläimille asuinkelvottomaksi.

Käyttämämme noituustukut suunnittelevat ja valmistavat tuotteensa itse tai hankkivat ne tunnetuilta ja arvostetuilta yrityksiltä. Näihin kuuluu esimerkiksi maailman tunnetuin suitsukemerkki Satya, tarot- ja oraakkelikortteja kustantavat kustantamot Hayhouse, Rockpool Publishing ja Lo Scarabeo sekä suitsukkeita ja tuoksuvahoja valmistava brittiläinen Elements.

Lisäksi pyrimme valmistamaan tuotteita myös itse. Näihin kuuluu esimerkiksi korut, kynttilät sekä Suomen luonnosta käsin poimitut kristallit ja yrtit. Pesemme, puhdistamme ja kuivatamme yrttimme itse ja keräämme ne Suomen jokaisen oikeuksia (ent. jokamiehenoikeudet) noudattaen.

WaF kristallikauppasi netissä | WaF korukauppa verkossa | WaF noitakauppa pakanoille

Turvallisuus

Turvallisuus sekä tieteeseen ja tutkimukseen pohjautuva tieto on toimintamme avainasemassa. Pyrimme aina tarjoamaan myös tieteeseen ja tutkimukseen pohjautuvaa tietoa esimerkiksi kristallien geologisista ominaisuuksista niiden metafyysisiin eli uskomuksiin perustuvien ominaisuuksien lisäksi. Haluamme kannustaa asiakkaitamme tuotteiden turvalliseen ja oikeaoppiseen käyttöön. Haluamme myös yhdistää kaikki noituudesta, henkisyydestä ja kristalleista kiinnostuneet: sinun ei esimerkiksi tarvitse uskoa kristallien maagisiin ominaisuuksiin voidaksesi keräillä niitä geologisessa mielessä tai ihan vain omaksi iloksi.

Tuotteidemme vaikutus perustuu uskomuksiin ja kansanperinteisiin. Emme voi taata minkään tuotteen tai tekemäsi loitsun tai rituaalin toimimista halutulla tavalla. Mitään tuotteitamme ei pidä käyttää ensisijaisena hoitomuotona sairauksien tai vaivojen ehkäisyyn, diagnosointiin, hoitamiseen tai parantamiseen. Keskustele aina ensin lääkärisi kanssa varsinkin jos sinulla on jokin sairaus tai lääkitys.

Kannustamme myös eteeristen öljyjen turvalliseen käyttöön. Älä käytä eteeristä öljyä suoraan iholle laimentamatta sitä ensin johonkin pohjaöljyyn, kuten oliiviöljyyn. Älä syö tai juo eteerisiä öljyjä. Ei ole olemassa turvallista ruokaan tai juomaan kuuluvaa eteeristä öljyä, vaikka joku sinulle näin vakuuttaisikin. Älä käytä eteerisiä öljyjä lapsille tai lemmikeille.

Turvallisin ja tavallisin tapa käyttää eteerisiä öljyjä on aromadiffuuserin tai tuoksulyhdyn kanssa. Huomioithan kuitenkin paikalla olevien ihmisten ja eläinten mahdolliset allergiat ja yliherkkyydet. Esimerkiksi teepuuöljy on myrkyllistä koirille ja sen tuoksun hengittäminen samassa huoneessa tai asunnossa voi vakavimmillaan johtaa jopa kuolemaan.

Eettisesti tuotetut kristallit, kivet ja mineraalit | voimakivet | energiakivet | horoskooppikivet

Kulttuurillinen omiminen

Palo santo ja valkosalvia ovat kasvattaneet suosiotaan erityisesti viime vuosikymmeninä. Nämä kuuluvat kuitenkin vain tiettyjen alkuperäisväestöjen käyttöön – ei meille länsimaalaisille ihmisille. Tällaisten tuotteiden käyttö on kulttuurillista omimista, joka tarkoittaa epäsopivaa tai ei-tiedostettua toisen kulttuuri-identiteetin tai kulttuuriin kuuluvien asioiden matkimista tai hyödyntämistä esimerkiksi kaupallisessa tarkoiteuksessa. Tämä on erityisen vahingollista varsinkin silloin, kun dominoiva valtakulttuuri pyrkii tekemään näin pienemmille, huonommassa asemassa oleville vähemmistökulttuureille.

Lisäksi valkosalvian ja palo santon kerääminen ja tuonti on hyvin epäeettistä ja ongelmallista. Keräysalueet kuuluvat usein alkuperäisväestön omistukseen eikä kaupallisille tahoille. Tämän lisäksi näitä kerätään liikaa, jolloin sekä palo santo ja valkosalvia että monet muut kasvit ja eläimet niiden elinympäristössä uhkaavat kuolla sukupuuttoon. Tämä järkyttää myös alueen ekosysteemiä ja voi johtaa entistä suurempiin vahinkoihin.

Haluammekin muistuttaa, että näiden sijasta on olemassa paljon muita upeita yrttejä ja tuoksuja, joita voi käyttää. Erityisesti meillä Suomessa on äärimmäisen voimakkaita kasveja, joita voi käyttää erilaisiin suojelu- ja puhdistustarkoituksiin. Tällaisia kasveja ovat esimerkiksi kataja, kuusi ja mänty. Meillä myytävät suomalaiset kasvit ja yrtit on kerätty jokaisen oikeuksia (ent. jokamiehenoikeudet) noudattaen. Huomaathan noudattaa niitä myös itse, mikäli päädyt keräämään suomalaisia yrttejä itse luonnosta.

Kotimaiset kivikorut ja kristallikorut verkosta lahjaksi itselle tai ystävälle

Pakkausmateriaalit

Lähes kaikki käyttämämme pakkausmateriaali on kierrätettyä, uudelleen käytettyä, ympäristöystävällistä ja/tai zerowaste. Pyrimme kaikessa toiminnassamme ympäristöystävällisyyteen ja siihen, että mitään materiaaleja ei mene hukkaan tai hankita turhaan.

Säästämme kaikki tukkutilauksista tulevat pakkausmateriaalit ja uudelleen käytämme ne tilauksien pakkaamiseen. Tällaisia materiaaleja ovat esimerkiksi paperit, kartongit, pahvit, kuplamuovit ja minigrip pussit. Ostamme myös osan pakkausmateriaaleista erilaisista poistomyynneistä, joissa myymättä jääneet materiaalit päätyisivät muuten roskiin. Saamme pakkausmateriaaleja myös lahjoituksina.

Käyttämissämme pakkausmateriaaleissa voi siis olla tekstejä, logoja, viivakoodeja tai muita merkintöjä aiemmista tuotteista tai yrityksistä, jotka eivät päde meidän tuotteisiimme. Lisäksi säästämme esimerkiksi tilausten pakkaamisessa syntyvät pienet paperi- ja kartonkiroskat ja silppuroimme nämä, jolloin ne voi käyttää uudelleen tilausten pehmusteina.

Kristallien ja kivien eettisyys ja aitous

Yhteenveto

Kuten huomata saattaa, kristallien ja muidenkin tuotteiden eettisyyteen vaikuttavat hyvin monet eri tekijät ja me pyrimme ottamaan ne huomioon parhaamme mukaan. Pidämme itsemme jatkuvasti ajan tasalla eettisyyteen, kestävyyteen ja kulttuurilliseen omimiseen liittyen. Koemme, että kristallimme ja muut tuotteemme ovat niin eettisiä kuin mahdollista ja meillä on syvä luottamus käyttämiimme tukkukauppoihin.

Emme kuitenkaan voi taata kristalliemme tai muidenkaan tuotteidemme 100% eettisyyttä aivan kuten mikään muukaan yritys ei voi näin tehdä. Mikäli joku näin väittää, se on yleensä merkki siitä, että tuotteet ovat epäeettisiä. Vaikka tukkukaupat vierailevatkin säännöllisesti kristallikaivoksilla, kyseessä on kuitenkin vain se päivä, se hetki. He eivät ole paikalla vuoden jokaisena päivänä ja tuntina eivätkä näin ollen näe kaikkea siellä tapahtuvaa.

Koska yhteistyökumppaneinamme on vuosikymmeniä alalla toimineita ammattilaisia ja perheyrityksiä, meillä ei kuitenkaan ole mitään syytä epäillä kristalliemme tai muidenkaan tuotteidemme eettisyyttä tai aitoutta. Käyttämämme tukkukaupat tuskin olisivat pysyneet alalla näin pitkään tai saavuttaneet nykyistä mainettaan huijaamalla asiakkaitaan.

Witches and Familiars kotimainen kivikauppa ja noitakauppa verkossa
Takaisin blogiin