Imbolc: Vuoden ensimmäinen sapatti

IMBOLC

vuosittain 2. helmikuuta

Vuodenpyörän sapatit noituudessa - Witches and Familiars

Imbolcin taustoja

Imbolc on yksi Vuodenpyörän suurista sapateista ja sitä kutsutaan myös nimillä Imbolg, Oimelc, Birgitanpäivä ja Kynttelinpäivä. Sitä juhlitaan vuosittain perinteisesti 2.2. mutta myös 31.1. sekä 1.2. ovat melko yleisiä viettopäiviä.

Imbolcin aikaan luonto alkaa vähitellen heräämään ja aurinko valaisee päiviä yhä enemmän ja pidempään. Wiccassa jumala ja jumalatar ovat nuoren miehen ja nuoren neidon hahmoissaan alkavan vuoden ja uudelleen syntyvän luonnon kunniaksi.

Imbolcia pidetään myös erityisen voimaannuttavana feminiinisen energian sapattina hedelmällisyysjumalatar Brigidin ansiosta.

Imbolc on erityisen suosittu aika suorittaa initiaatioita, olipa kyseessä jonkin tietyn noitapiirin jäseneksi liittyminen tai oma henkilökohtainen päätös omistautua valitsemalleen polulle.

Tietopaketti Imbolcin viettoon! - Witches and Familiars noitakauppa

Imbolcin viettotapoja

Aurinko, tuli, luonnon herääminen ja hedelmällisyys ovat hyvin keskeisiä asioita Imbolcissa. Näitä voi kunnioittaa esimerkiksi sytyttämällä kynttilän tai valon joka huoneeseen tai istuttamalla kukkasipuleita tai muita kukkia, kasveja ja siemeniä sisätiloihin.

Näiden lisäksi Imbolcin symboleina näkyy paljon hedelmällisyysjumala Brigidin kunniaksi valmistettuja olkisia koristenukkeja sekä ristejä/tähtiä (Brigid's cross).

Yhä nykyäänkin Irlannissa juhlitaan Imbolcia vuosittain ison tulifestivaalin merkeissä. Tätä voi soveltaa omaan elämään esimerkiksi kokkojen tai leirinuotioiden muodossa, mikäli sellaiseen on mahdollisuus.

Vuodenpyörän sapattien juhlistaminen - Witches and Familiars blogi

Imbolcin symbolit

Ruokia ja herkkuja

kaurasta ja maidosta valmistetut tuotteet, esimerkiksi kaurakeksit, pannukakut ja leipä sekä maito, voi ja juusto sellaisenaan

Värit

lämpimät sävyt, oranssi, punainen, keltainen, valkoinen

Kristallit

ilon, onnen, energian ja hedelmällisyyden kristallit kuten sitriini, aurinkokivi, meripihka, karneoli, punainen jaspis

Tuoksut

rosmariini, kaneli, basilika, myski, frankinsensi

 Magia, loitsut, uusnoituus - Witches and Familiars kauppa

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.