Viinirypäleakaatti

VIINIRYPÄLEAKAATTI

Horoskooppi: rapu, jousimies
Chakra: kolmas silmä, kruunu
 
Metafyysiset ominaisuudet
Viinirypäleakaatti vahvistaa mielikuvitusta ja mielen selkeyttä ja onkin tästä syystä täydellinen valinta selkounien näkemiseen, unityöskentelyyn ja astraalimatkailuun. Tämän lisäksi se vähentää negatiivisia ajatuksia ja impulsiivisia päätöksiä sekä vahvistaa ystävällisyyttä, avoimuutta ja hyväksyntää. Se houkuttaa luokseen samankaltaisia ihmisiä ja luo näiden välille syviä ja merkityksellisiä ihmissuhteita. Samalla se vahvistaa itseluottamusta ja auttaa kommunikoimaan selkeästi omien todellisten tunteiden ja ajatusten mukaan.
 
Geologiset ominaisuudet
Viinirypäleakaatti on uusi löytö kristallimaailmassa, sillä se löydettiin vasta vuonna 2016. Sen väri vaihtelee lilan eri sävyissä ja joskus siinä on nähtävissä myös vihreää, harmaata ja sinertäviä sävyjä. Nimestään huolimatta se ei ole varsinaisesti akaatti, vaan botryoidaalinen eli pallomaisessa ja viinirypälemäisessä muodossa esiintyvä kalsedoni. Koska kalsedoni on yksi kvartsin muodoista, jotkut kutsuvat viinirypäleakaattia myös viinirypäleametistiksi. Sitä löydetään pääasiassa Indonesiasta, mutta joidenkin lähteiden mukaan pieniä määriä on löytynyt myös Meksikosta ja Brasiliasta. Sen kovuus on 6.5-7 Mohsin kovuusasteikolla.
 
Hoito-ohjeet: ei naarmuunnu helposti, kestää vettä, ei kestä auringonvaloa
Avainsanat: viinirypäleakaatti, rypälekaatti, viinirypäleametisti, viinirypäle, ametisti, kalsedoni, akaatti, botryoidaalinen, keräily, harvinaisuus, lila, violetti, kristalli, voimakivi, energiakivi
Takaisin blogiin