Valtamerijaspis

VALTAMERIJASPIS

Horoskooppi: leijona, kauris
Chakra: sydän, kurkku
 
Metafyysiset ominaisuudet
Valtamerijaspis tuo itsevarmuutta ja positiivisuutta. Sen avulla asioihin oppii suhtautumaan hieman optimistisemmin ja positiivisemmin sekä kommunikoimaan omista ajatuksista ja tarpeista selkeämmin. Sillä on myös virkistävä ja piristävä vaikutus.
 
Geologiset ominaisuudet
Valtamerijaspis jaetaan usein kahteen eri versioon:
 
1) Vanha, alkuperäinen valtamerijaspis tunnetaan mm. orbikulaarijaspiksena sekä 8th vein (kahdeksas suoni) jaspiksena. Tätä löytyi vain Madagaskarilta, mutta se on jo louhittu loppuun ja kaikki markkinoilta saatavat tämän version valtamerijaspikset ovat vanhoista varastoista tai keräilijöiden kokoelmista. Se on erittäin harvinaista ja arvokasta. 8th vein valtamerijaspiksen tunnistaa sen pyöreistä silmää muistuttavista kuvioista.
 
2) Uudempi, yleisempi ja helpommin saatava ryoliitin variaatio, jota esiintyy useissa väreissä ja kuvioissa. Lähes kaikki nykyään markkinoilla olevat valtamerijaspikset ovat tätä uudempaa muotoa. Osa tämän tyylisistä valtamerijaspiksista voivat erehdyttävästi muistuttaa mm. sammalakaattia tai puuakaattia. Yleisimpiä värejä ovat vihreän, sinisen, punaisen, turkoosin ja valkoisen sävyt. Se tunnetaan myös fancy jaspiksena.
 
Jaspikset kuuluvat kvartsin ja kalsedonin mineraaliryhmiin. Ne ovat epäpuhtaita variaatioita piidioksidista ja niitä voi löytää useissa eri väreissä. Jaspiksia löydetään eniten Intiasta, Australiasta, Afrikasta, Etelä-Amerikasta sekä Pohjois-Amerikasta. Jaspiksen kovuus on 6.5-7 Mohsin kovuusasteikolla.
 
Hoito-ohjeet: ei naarmuunnu helposti, kestää vettä, kestää auringonvaloa
Avainsanat: valtamerijaspis, fancyjaspis, 8th vein jaspis, punainen, oranssi, vihreä, valkoinen, kristalli, voimakivi, energiakivi
Takaisin blogiin