Vaaleanpunainen ametisti

VAALEANPUNAINEN AMETISTI

Horoskooppi: rapu, kalat, kauris
Chakra: sydän
 
Metafyysiset ominaisuudet
Vaaleanpunainen ametisti lievittää stressiä ja ahdistusta sekä vähentää unettomuutta ja painajaisia. Se on hyvä valinta unityöskentelyyn ja selkounien näkemiseen. Se säteilee ympärilleen vahvan feminiinistä ja lempeää energiaa ja rakkautta. Se vahvistaa myös ystävyyssuhteita ja parisuhteita.
 
Geologiset ominaisuudet
Vaaleanpunainen ametisti on hyvin uusi löytö kivimaailmassa, sillä se löydettiin ensimmäisen kerran vuonna 2019. Toistaiseksi vaaleanpunaista ametistia on löydetty vain Argentiinasta ja Brasiliasta.
 
Vaaleanpunainen ametisti ei nimestään huolimatta aina ole vaaleanpunaista, vaan voi olla sävyiltään myös beigeen, keltaiseen, oranssiin, ruskeaan ja sinertävän harmaaseen taittavaa. Se syntyy samoin tavoin kuin monet muutkin kvartsin variaatiot, mutta se saa värinsä hematiitista. Vaaleanpunainen ametisti on harvinaista ja arvokasta eikä sitä pidä sekoittaa tavalliseen lilaan ametistiin tai ruusukvartsiin.
 
Kvartsi on kovaa, kiteistä mineraalia, joka muodostuu piidioksidista. Kvartseja on olemassa useita eri variaatioita ja värejä ja suurinta osaa niistä löytyy lähes koko maailmasta. Kvartsin kovuus on 7 Mohsin kovuusasteikolla.
 
Hoito-ohjeet: ei naarmuunnu helposti, kestää vettä, ei kestä auringonvaloa
Avainsanat: vaaleanpunainen ametisti, pinkki, lila, valkoinen, keräily, harvinaisuus, kristalli, voimakivi, energiakivi
Takaisin blogiin