Turmaliinikvartsi

TURMALIINIKVARTSI

Horoskooppi: skorpioni, vaaka
Chakra: juuri, kolmas silmä
 
Metafyysiset ominaisuudet
Turmaliinikvartsi puhdistaa energioita ja suojelee negatiivisuudelta. Se on vahva maadoittaja ja tasapainottaja, joka tukee sisäistä kasvua ja tietoista läsnäoloa. Sen sanotaan auttavan myös ahdistuksen ja traumojen lievityksessä sekä intuition vahvistamisessa.
 
Geologiset ominaisuudet
Turmaliinikvartsi koostuu valkoisesta kvartsista sekä mustasta turmaliinista. Sen kovuus on 7-7.5 Mohsin kovuusasteikolla.
 
Kvartsi on kovaa, kiteistä mineraalia, joka muodostuu piidioksidista. Kvartseja on olemassa useita eri variaatioita ja värejä ja suurinta osaa niistä löytyy lähes koko maailmasta. Kvartsin kovuus on 7 Mohsin kovuusasteikolla.
 
Turmaliini kuuluu alumiiniborosilikaatteihin ja se voi sisältää myös esimerkiksi rautaa, magnesiumia ja muita metalleja. Sitä löytyy lähes kaikissa väreissä ja se on arvostettu jalokivi. Musta turmaliini on yleisin turmaliinivariaatio ja sitä kutsutaan myös "schörl" turmaliiniksi. Se on löydetty ensimmäisen kerran Saksasta 1400-luvulla. Turmaliinia löydetään esimerkiksi Yhdysvalloista, Brasiliasta, Intiasta, Namibiasta ja Mosambikista. Sen kovuus on 7-7.5 Mohsin kovuusasteikolla.
 
Hoito-ohjeet: ei naarmuunnu helposti, kestää vettä, kestää auringonvaloa
Avainsanat: turmaliini, kvartsi, musta, valkoinen, kristalli, voimakivi, energiakivi
Takaisin blogiin