Sitriini

SITRIINI

Horoskooppi: jousimies, leijona, kaksoset, oinas, vaaka
Chakra: sakraali, solar plexus
 
Metafyysiset ominaisuudet
Sitriini vahvistaa luovuutta ja tuo iloa ja naurua elämään. Se on totuuden, hyvyyden, lämmön ja nautinnon kivi, joka tuo mukanaan myös menestystä, anteliaisuutta, vahvuutta ja itsevarmuutta. Se auttaa myös henkisessä kasvussa, olitpa vasta matkasi alussa tai jo pidemmällä henkisellä polullasi.
 
Geologiset ominaisuudet
Sitriiniä on sekä luonnollista että lämpökäsiteltyä.
Luonnosta löydetty sitriini on usein haalean shampanjan väristä ja sen sävy on melko tasainen tai tummuva (smoky citrine) kauttaaltaan – siinä ei ole valkoista maitokvartsia mukana. Luonnollinen sitriini ei lähes koskaan kasva klustereina, kun taas lämpökäsiteltyä sitriiniä näkee lähes aina yksinomaan klusterina. Luonnollinen sitriini on harvinaisempaa ja arvokkaampaa, jonka vuoksi lähes kaikki markkinoilla myytävä sitriini onkin edullista ja helposti saatavaa lämpökäsiteltyä sitriiniä.
 
Lämpökäsitelty sitriini (HTA, heat treated amethyst) on lämpimän keltaista, oranssia tai ruskeaa ja siinä on usein myös valkoista maitokvartsia mukana. Lämpökäsitelty sitriini on luonnollista ametistia tai savukvartsia, jonka ihminen on keinotekoisesti kuumentanut, jolloin sen väri muuttuu.
Sitriini on kvartsin keltainen variaatio. Kvartsi on kovaa, kiteistä mineraalia, joka muodostuu piidioksidista. Kvartseja on olemassa useita eri variaatioita ja värejä ja suurinta osaa niistä löytyy lähes koko maailmasta. Kvartsin kovuus on 7 Mohsin kovuusasteikolla.
 
Hoito-ohjeet: ei naarmuunnu helposti, kestää vettä, ei kestä auringonvaloa
Avainsanat: sitriini, hta, lämpökäsitelty ametisti, lämpökäsittely, keltainen, oranssi, valkoinen, aloittelija, kristalli, voimakivi, energiakivi
Takaisin blogiin