Serafiniitti

SERAFINIITTI

Horoskooppi: jousimies
Chakra: sydän
 
Metafyysiset ominaisuudet
Serafiniitti tunnetaan myös enkelikivenä, sillä kreikan kielen sana "seraphim" tarkoittaa taivaallista olentoa, jolla on kolme paria siipiä. Serafiniitin uskotaankin auttavan henkisessä heräämisessä ja vahvistavan kommunikaatiota enkelien, henkioppaiden ja muiden henkiolentojen kanssa. Sen uskotaan puhdistavan ja tasapainottavan kaikkia chakroja, erityisesti sydänchakraa. Se on myös erinomainen valinta emotionaalisten haavojen parantamiseen, vanhojen rutiinien rikkomiseen sekä painonhallintaan.
 
Geologiset ominaisuudet
Serafiniitti on klinokloorin jalokivimuunnos. Se tunnetaan myös vihreänä kloriittina, serafinana ja enkelikivenä. Klinokloori ja kloriitti eivät sisällä halogeeneihin kuuluvaa alkuainetta, klooria, vaan ne ovat saaneet nimensä kreikan kielen vihreää tarkoittavan sanan "chloros" mukaan. Serafiniitti on vesipitoinen magnesiumrauta-alumiinisilikaatti. Se on väriltään usein tummanvihreää valkoisilla höyhenkuvioilla ja siinä on mahdollista nähdä myös hohtava kissansilmäefekti esimerkiksi tiikerinsilmän tapaan. Serafiniittia löydetään erityisesti Siperiasta, mutta myös esimerkiksi Yhdysvalloista, Itävallasta ja Sveitsistä. Klinoklooria löydetään lähes kaikkialta maailmasta, myös Suomesta. Sen kovuus on 2-2.5 Mohsin kovuusasteikolla.
 
Hoito-ohjeet: naarmuuntuu helposti, ei kestä vettä, ei kestä auringonvaloa
Avainsanat: serafiniitti, serafiina, enkelikivi, klinokloori, vihreä, valkoinen, höyhen, sulka, keräily, harvinaisuus, kristalli, voimakivi, energiakivi
Takaisin blogiin