Seeprakalsiitti

SEEPRAKALSIITTI

Horoskooppi: rapu, kaksoset, kalat
Chakra: kaikki
 
Metafyysiset ominaisuudet
Seeprakalsiitti rauhoittaa kaoottista ja rauhatonta energiaa, vahvistaa positiivisuutta sekä poistaa jumeja ja esteitä mielestä. Se tasapainottaa ja rauhoittaa tunteita ja ajatuksia sekä avaa kaikki chakrat. Se toimii hyvin myös negatiivisten energioiden puhdistamiseen. Sopii erityisen hyvin murehtijoille ja stressaajille, jotka kaipaavat lepoa tunteiden vuoristoradasta.
 
Geologiset ominaisuudet
Seeprakalsiitti tunnetaan myös nimellä aavekalsiitti (phantom calcite). Seeprakalsiitti on hyvin uusi löytö kristallimaailmassa, sillä se löydettiin vasta vuonna 2020 Meksikosta. Se on yhdistelmä mustaa, valkoista ja oranssia/keltaista kalsiittia. Seeprakalsiittia ei tule sekoittaa seeprajaspikseen tai seeprakiveen (zebra stone), joka on yleisempi kivi ja jota löydetään esimerkiksi Australiasta. Seeprakalsiitti on sen uutuudenviehätyksen ja harvinaisuuden takia tällä hetkellä yksi halutuimmista kivistä keräilijöiden keskuudessa. Lähes kaikki markkinoilla oleva seeprakalsiitti on tällä hetkellä vain raakamuodossa. Kalsiitin kovuus on 3-3.5 Mohsin kovuusasteikolla.
 
Hoito-ohjeet: naarmuuntuu helposti, ei kestä vettä, ei kestä auringonvaloa
Avainsanat: seeprakalsiitti, kalsiitti, valkoinen, harmaa, keltainen, keräily, harvinaisuus, kristalli, voimakivi, energiakivi
Takaisin blogiin