Safiiri

SAFIIRI

Horoskooppi: neitsyt, vaaka
Chakra: kurkku, kolmas silmä
 
Metafyysiset ominaisuudet
Safiiri liitetään arvokkuuteen, kuninkaallisiin ja pyhyyteen. Sen lisäksi sitä pidetään viisauden, tiedon, ymmärryksen ja rauhan kivenä. Sen uskotaan auttavan uuden tiedon omaksumisessa ja asioiden muistamisessa. Lisäksi se opettaa olemaan kärsivällisempi, uskollisempi, avoimempi ja anteliaampi muita ihmisiä kohtaan. Se on myös syyskuussa syntyneiden syntymäkivi.
 
Geologiset ominaisuudet
Safiiri on alumiinioksidista koostuva jalokivi, joka kuuluu korundiryhmään. Safiiria löydetään useissa eri väreissä, joista sininen on tunnetuin ja usein sitä kutsutaankin erikseen sinisafiiriksi. Luonnollinen sinisafiiri loistaa vain hyvin harvoin ultraviolettivalon alla, kun taas synteettisesti valmistetut yksilöt loistavat lähes aina UV-valossa. Safiirien hinta määräytyy mm. sen laadun, värin, koon ja hiontatavan mukaan. Edullisimpia yksilöitä saa jo muutamalla eurolla, kun taas parhaimmat ovat arvoltaan useita tuhansia euroja. Sitä löydetään erityisesti Australiasta, Thaimaasta, Sri Lankasta ja Madagaskarilta. Sen kovuus on 9 Mohsin kovuusasteikolla.
 
Hoito-ohjeet: ei naarmuunnu helposti, kestää vettä, kestää auringonvaloa
Avainsanat: safiiri, raaka, keräily, harvinaisuus, jalokivi, korundi, korukivi, sininen, kristalli, voimakivi, energiakivi, syntymäkivi
Takaisin blogiin