Rubiini

RUBIINI

Horoskooppi: rapu, leijona, kauris, skorpioni, jousimies, oinas
Chakra: juuri, sydän
 
Metafyysiset ominaisuudet
Rubiini on rakkauden, hoivan, terveyden ja tiedon kivi, joka vahvistaa luovuutta, uskollisuutta, luottamusta, myötätuntoa, lempeyttä ja keskittymiskykyä. Sen uskotaan suojelevan kotia ja perhettä sekä tarjoavan myös suojaa ei-toivotuilta hengiltä ja energioilta. Rubiinia pidetään erityisesti heinäkuussa syntyneiden syntymäkivenä.
 
Geologiset ominaisuudet
Rubiini on alumiinioksidia, joka saa värinsä pääasiassa kromista ja raudasta. Se on punainen jalokivi, joka kuuluu korundiryhmään. Raakapalat ovat usein rasvamaisia, sameita ja tummia, kun taas hiottu kivi on kirkas ja säihkyvä. Rubiinit loistavat ultraviolettivalossa oranssinpunaisena ja synteettisten kivien loiste on usein voimakkaampaa kuin aitojen, luonnosta löytyneiden kivien. Rubiinien hinta määräytyy mm. sen laadun, värin, koon ja hiontatavan mukaan. Edullisimpia yksilöitä saa jo muutamalla eurolla, kun taas parhaimmat ovat arvoltaan useita tuhansia euroja. Rubiineja löydetään esimerkiksi Yhdysvalloista, Thaimaasta ja Tansaniasta. Sen kovuus on 9 Mohsin kovuusasteikolla.
 
Hoito-ohjeet: ei naarmuunnu helposti, kestää vettä, kestää auringonvaloa
Avainsanat: rubiini, raaka, keräily, harvinaisuus, jalokivi, korundi, korukivi, punainen, kristalli, voimakivi, energiakivi, syntymäkivi
Takaisin blogiin