Puutarhakvartsi

PUUTARHAKVARTSI

Horoskooppi: kaikki
Chakra: kaikki, erityisesti kruunu
 
Metafyysiset ominaisuudet
Puutarhakvartsi on hyvä valinta selkounien näkemiseen ja niiden näkemisen harjoitteluun. Toimii loistavasti myös visualisoinnin vahvistamiseen, menneiden elämien kanssa työskentelyyn sekä traumojen työstämiseen. Auttaa hyväksymään itsensä, vahvistaa omaa henkistä kasvua ja yhteyden luomista sekä parantaa emotionaalisia haavoja. Toimii myös kaikkien chakrojen tasapainottajana.
 
Geologiset ominaisuudet
Puutarhakvartsi eli lodoliitti on kirkasta kvartsia eli vuorikristallia, joka sisältää erilaisia inkluusioita, eli sen sisällä olevia värjäymiä ja jälkiä. Nämä värjäymät tulevat muista mineraaleista, kuten hematiitista, maasälvästä ja kloriitista. Väreistä yleisimpiä ovat oranssin, punaisen, vihreän, harmaan, mustan, kerman ja ruosteen värit. Puutarhakvartsia löytyy Brasiliasta ja se on melko uusi löytö kristallimaailmassa. Sen kovuus on muiden kvartsien tavoin 7 Mohsin kovuusasteikolla.
 
Hoito-ohjeet: ei naarmuunnu helposti, kestää vettä, kestää auringonvaloa
Avainsanat: puutarhakvartsi, kvartsi, lodoliitti, keräily, harvinaisuus, vihreä, oranssi, väritön, läpinäkyvä, kristalli, voimakivi, energiakivi
Takaisin blogiin