Purpuriitti

PURPURIITTI

Horoskooppi: neitsyt
Chakra: kolmas silmä, kruunu
 
Metafyysiset ominaisuudet
Purpuriitti on hyvä valinta kaavoihin kangistuneelle ja rutiininomaiselle suorittajalle. Se rikkoo rajoja ja auttaa saavuttamaan ihmisen täyden potentiaalin niin henkisellä polulla kuin kotona ja työelämässä. Se rauhoittaa ahdistusta ja paniikkikohtauksia sekä antaa voimaa kulkea läpi vaikeidenkin esteiden. Se valaa uskoa epäilijöihin ja vakuuttaa kantajansa siitä, että hänessä on kaikki se voima, osaaminen ja rohkeus, jonka hän tarvitsee saavuttaakseen haluamansa tavoitteet.
 
Geologiset ominaisuudet
Purpuriitti on saanut nimensä latinan kielen sanasta "purpura". Se sekoitetaan helposti muihin lilan sävyisiin kristalleihin, kuten tsaroiittiin, sugiliittiin, stiktiittiin sekä ametistiin ja lepidoliittiin. Purpuriitti on mangaanifosfaattimineraali, joka voi olla sävyltään mustaa, ruskeaa, tummanpunaista, purppuraa, violettia, laventelia, lilaa sekä vaaleanpunaiseen taittavaa lilaa.
 
Parhaimman laatuiset yksilöt tulevat Namibiasta, ja ne ovat sävyltään usein metallinhohtoisen purppuraisia. Mitä enemmän purpuriitissa on rautaa ja mangaania, sitä vahvempi ja tummempi väritys sillä on. Namibian lisäksi purpuriittia löydetään esimerkiksi Ranskasta, Ruotsista, Australiasta ja Yhdysvalloista. Sen kovuus on 4-5 Mohsin kovuusasteikolla.
 
Hoito-ohjeet: naarmuuntuu helposti, kestää vettä, kestää auringonvaloa
Avainsanat: purpuriitti, lila, violetti, keräily, harvinaisuus, kristalli, voimakivi, energiakivi
Takaisin blogiin