Meripihka

MERIPIHKA

Horoskooppi: leijona, vesimies
Chakra: sakraali, solar plexus, kurkku
 
Metafyysiset ominaisuudet
Meripihka yhdistetään iloon, energiaan, spontaaniuteen, hyvään onneen, menestymiseen ja voimaan. Se parantaa kärsivällisyyttä, puhdistaa ympäristöään sekä poistaa negatiivisuutta kantajastaan. Sen uskotaan myös lievittävän stressiä ja kipuja sekä vahvistavan luovuutta ja itseilmaisua. Lisäksi se tarjoaa viisautta ja tasapainoa ja auttaa päätöksenteossa.
 
Geologiset ominaisuudet
Meripihka on fossilisoitunutta puiden pihkaa. Suurin osa löydetystä meripihkasta on noin 30-90 miljoonaa vuotta vanhaa, mutta maailman vanhimman meripihkan iäksi arvellaan jopa 320 miljoonaa vuotta. Se on usein väriltään keltaista, oranssia, ruskeaa tai kultaista, mutta harvinaisemmat pihkat voivat olla jopa sinisen, vihreän, punaisen, mustan ja valkoisen sävyisiä. Arvokkaimpina pidetään sellaisia meripihkan palasia, joihin on jäänyt ötököitä tai kasvin osia jumiin, jolloin ne ovat säilyneet lähes koskemattomina miljoonia vuosia.
 
Meripihka on yksi maailman vanhimmista ja arvostetuimmista koruissa ja koriste-esineissä käytetyistä aineksista. Siihen on liitetty useita erilaisia uskomuksia eri kulttuureissa ja uskonnoissa. Meripihkaa löydetään ympäri maailmaa, mutta suurin osa siitä tulee Baltian alueelta, erityisesti Liettuasta. Sen kovuus on 2-3 Mohsin asteikolla.
 
Hoito-ohjeet: naarmuuntuu helposti, kestää vettä, ei kestä auringonvaloa
Avainsanat: meripihka, amber, fossiili, fossilisoitunut, pihka, uv-reaktiivinen, ultraviolettivalo, keltainen, oranssi, ruskea, kristalli, voimakivi, energiakivi
Takaisin blogiin