Libyan aavikkolasi

LIBYAN AAVIKKOLASI

Horoskooppi: leijona, vaaka
Chakra: kaikki, erityisesti sakraali, solar plexus ja kolmas silmä
 
Metafyysiset ominaisuudet
Libyan aavikkolasi on moldaviitin tavoin äärimmäisen voimakas ja ainutlaatuinen kristalli. Se vahvistaa elämänvoimaa, selkeyttä ja luovuutta, karkottaa negatiivisia energioita sekä houkuttaa vaurautta ja edesauttaa isoissa elämänmuutoksissa. Näiden lisäksi se tunnetaan uudelleensyntymisen kristallina, joka auttaa omistajaansa tulemaan omaksi todelliseksi itsekseen, joka uskaltaa ottaa ohjakset ja kontrollin elämässään ja tekemään tarvittavia päätöksiä ja muutoksia. Sen kerrotaan myös auttavan olemaan yhteyksissä korkeampiin värähtelytaajuuksiin, jonka vuoksi se sopii erinomaisesti chakratyöskentelyyn ja henkien kanssa kommunikointiin.
 
Geologiset ominaisuudet
Libyan aavikkolasi (Libyan desert glass) tunnetaan myös Suuren hiekkameren lasina (Great Sand Sea glass). Se on syntynyt noin 29 miljoonaa vuotta sitten meteoriitin iskusta maahan, eli se kuuluu moldaviitin tavoin tektiitteihin. Se löydettiin tutkijoiden toimesta virallisesti vuonna 1932, mutta sitä on käytetty jo muinaisessa Egyptissä erilaisissa koruissa ja työkaluissa. Myös Tutankhamonin haudasta löytyneessä korussa on ollut Libyan aavikkolasia koristeena.
Se on pääasiassa silikaa eli piidioksidia, joka on lasin päämateriaali.
 
Siinä missä tavallinen lasi koostuu pääasiassa silikasta sekä natrium- ja kalsiumoksidista, sisältää Libyan aavikkolasi silikan lisäksi mm. rautaa, nikkeliä ja magnesiumia. Se on löytöhetkellä usein sinertävää, mutta muuttuu kellertäväksi, vihertäväksi tai lähes värittömäksi auringonvalon vaikutuksesta. Muiden tektiittien tavoin siinä on usein nähtävissä myös epäpuhtauksia, ilmakuplia sekä raakapaloissa myös röpelömäistä tai mattamaista pintaa. Sitä löydetään tietyiltä alueilta Egyptistä, Libyasta ja Saharan aavikolta. Sen kovuus on 5.5 Mohsin kovuusasteikolla.
 
Hoito-ohjeet: naarmuuntuu melko helposti, kestää vettä, ei kestä auringonvaloa
Avainsanat: aavikkolasi, tektiitti, impaktiitti, meteoriitti, keräily, harvinaisuus, vihreä, keltainen, valkoinen, väritön, kristalli, voimakivi, energiakivi
Takaisin blogiin