Kunziitti

KUNZIITTI

Horoskooppi: leijona, skorpioni, härkä
Chakra: sydän
 
Metafyysiset ominaisuudet
Kunziitti yhdistetään romantiikkaan, rakkauteen, ystävyyteen ja ihmissuhteisiin. Se avaa sydämen ja tekee omistajansa vastaanottavaiseksi rakkaudelle, lempeydelle, hoivalle, ilolle ja uusille ihmissuhteille. Se auttaa toipumaan sydänsuruista ja muista ikävistä muistoista ja traumoista. Kunziitti vahvistaa jo olemassaolevia ihmissuhteita, erityisesti parisuhteita.
 
Geologiset ominaisuudet
Spodumeeni on pyrokseenimineraaleihin kuuluva litiumalumiinisilikaatti. Kunziitti on lilan ja vaaleanpunaisen värinen variaatio spodumeenista. Vihreää variaatiota kutsutaan hiddeniitiksi. Kunziitti on jalokivi, jota käytetään usein koruissa ja joka saa värinsä mangaanista. Kunziitti löydettiin vuonna 1902 (joidenkin lähteiden mukaan jo 1877) ja se nimettiin mineralogi George Frederick Kunzin mukaan. Kunziitti on yksi tunnetuimmista jalokivistä, jossa on nähtävissä fosforesenssi-ilmiö. Siinä missä fluoresenssilla tarkoitetaan UV-valossa loistamista, on fosforesenssissa kyse pimeässä loistamisesta vielä UV-valolla osoittamisen jälkeenkin. Kunziitti loistaa pimeässä yleensä oranssin ja pinkin sävyissä. Kunziittia löydetään erityisesti Brasiliasta, Yhdysvalloista, Kanadasta, Meksikosta, Australiasta, Pakistanista ja Ruotsista. Kunziitti on 6.5-7 Mohsin kovuusasteikolla.
 
Hoito-ohjeet: ei naarmuunnu helposti, kestää vettä, ei kestä auringonvaloa
Avainsanat: kunziitti, kunzite, kuntsiitti, keräily, harvinaisuus, lila, vaaleanpunainen, violetti, jalokivi, korukivi, kristalli, voimakivi, energiakivi
Takaisin blogiin