Kambaba jaspis

KAMBABA JASPIS

Horoskooppi: kauris, rapu, skorpioni
Chakra: juuri, sydän
 
Metafyysiset ominaisuudet
Kambaba jaspis auttaa käsittelemään ja pääsemään yli negatiivisista tunteista, kuten surusta, vihasta, pelosta ja pettymyksistä. Se helpottaa kommunikaatiotilanteita ja auttaa muodostamaan kestävämpiä ihmissuhteita. Sen avulla on helpompi työstää traumoja ja menneisyyttä sekä mielessä pyöriviä asioita. Erinomainen valinta varjotyöskentelyyn ja itsensä kehittämiseen.
 
Geologiset ominaisuudet
Kambaba jaspis ei nimestään huolimatta ole jaspis. Uusimpien tutkimusten mukaan kambaba jaspis on itse asiassa ryoliitti, joka kuuluu tuliperäisiin eli vulkaanisiin kiviin, joilla on hyvin korkea piidioksidipitoisuus. Aiemmin on uskottu, että kyseessä olisi stromatoliitti eli fossilisoitunut levä, sillä sen täplämäinen kuviointi muistuttaa tätä erehdyttävästi. Kambaba jaspis tunnetaan myös nimellä krokotiilijaspis ja kambaba kivi. Sitä ei pidä sekoittaa samannäköiseen tähtigalaksikiveen, joka tunnetaan myös nimillä tähtisumukivi, nebulakivi ja nebula stone. Kambaba jaspiksen kovuus on 6.5-7 Mohsin kovuusasteikolla.
 
Hoito-ohjeet: ei naarmuunnu helposti, kestää vettä, ei kestä auringonvaloa
Avainsanat: kambaba jaspis, kambaba kivi, vihreä, musta, levä, kuvio, keräily, harvinaisuus, kristalli, voimakivi, energiakivi
Takaisin blogiin