Granaatti

GRANAATTI

Horoskooppi: vesimies, oinas, leijona, neitsyt
Chakra: juuri, sydän
 
Metafyysiset ominaisuudet
Granaatti tarjoaa voimakasta maadoitusta sekä pysyvyyden ja pysähtyneisyyden tunnetta opettaen elämään läsnä tässä hetkessä. Se on myös vahva intohimon, itsevarmuuden, seksuaalienergian, rakkauden ja rohkeuden kivi. Granaatti tarjoaa inspiraatiota ja uskallusta ottaa seuraavat askeleet niin ihmissuhteissa kuin työelämässäkin välittämättä tabuista ja kaavoihin kangistuneista käytännöistä. Granaatin uskotaan myös suojaavan myrkytyksiltä, kirouksilta ja pahoilta katseilta.
 
Geologiset ominaisuudet
Granaatit ovat joukko erilaisia silikaattimineraaleja, jotka voivat sisältää esimerkiksi rautaa, alumiinia ja kromia. Granaatteihin kuuluu esimerkiksi grossulaarit, melaniitit, pyroopit, rodoliitit, spessartiitit, tsavoriitit ja uvaroviitit. Koostumuksensa lisäksi ne eroavat toisistaan myös väritykseltään. Monilla niistä on myös useita eri nimiä. Joitain granaatin variaatioita löydetään myös Suomesta.
 
Granaattia on käytetty koruissa ja muissa esineissä jo ennen ajanlaskun alkua. Monilla eri kulttuureilla, uskonnoilla ja aikakausilla on ollut omat tarinansa ja legendansa granaattiin liittyen. Esimerkiksi 1800-luvulla granaatti on ollut erityisen suosittu korukivi kihlasormuksissa, sillä sen uskottiin symboloivan uskollisuutta ja ikuista rakkautta. Granaattia löydetään erityisesti Yhdysvalloista, Sri Lankasta, Madagaskarilta ja Intiasta. Sen kovuus on 7-7.5 Mohsin kovuusasteikolla.
 
Hoito-ohjeet: ei naarmuunnu helposti, kestää vettä, kestää auringonvaloa rajatusti
Avainsanat: granaatti, pyrooppi, garnet, punainen, keräily, harvinaisuus, kristalli, voimakivi, energiakivi

Takaisin blogiin