Fosfosideriitti

Horoskooppi: vesimies, vaaka, oinas
Chakra: juuri, solar plexus, sydän
 
Metafyysiset ominaisuudet
Fosfosideriitti tunnetaan ystävyyden ja ihmissuhteiden kristallina, joka tasapainottaa tunteita ja auttaa muodostamaan syvempiä yhteyksiä muiden ihmisten kanssa. Sen sanotaan olevan myös loistava apu unettomuuteen, stressiin ja palautumiseen, joten sitä voikin suositella erityisesti urheilijoille sekä burn outista toipuville ja ylipäätään paljon lepoa ja rauhoittumista kaipaaville. Fosfosideriitilla uskotaan olevan myös voimia herätellä ihmistä tutustumaan omiin menneisiin elämiin, psyykkisiin kykyihin sekä henkiseen kasvuun ja kehitykseen.
 
Geologiset ominaisuudet
Fosfosideriitti kuuluu harvinaisiin rautafosfaattimineraaleihin ja sen väri vaihtelee lilan eri sävyissä. Joskus se voi olla myös punaiseen, ruskeaan, vihreään ja värittömään taittava väriltään. Näiden värien lisäksi siinä voi nähdä keltaisen ja kullan sävyisiä juonimaisia ja verkkomaisia kuvioita, jotka syntyvät cacoxeniitti nimisestä mineraalista. Fosfosideriittia löydetään erityisesti Euroopasta, kuten Italiasta, Tsekeistä, Saksasta, Ranskasta ja Belgiasta. Näiden lisäksi sitä löydetään myös Argentiinasta, Brasiliasta ja Yhdysvalloista. Sen kovuus on 3.5-4 Mohsin kovuusasteikolla.
 
Hoito-ohjeet: naarmuuntuu melko helposti, ei kestä vettä, kestää auringonvaloa rajatusti
Avainsanat: fosfosideriitti, phosposiderite, cacoxeniitti, cacoxenite, lila, violetti, harvinaisuus, keräily, kristalli, voimakivi, energiakivi
Takaisin blogiin