Fluoriitti

FLUORIITTI

Horoskooppi: kalat, kauris
Chakra: sydän, kurkku, kolmas silmä
 
Metafyysiset ominaisuudet
Fluoriitti tarjoaa vahvan kilven negatiivisuutta vastaan - olipa kyseessä omat tai muiden negatiiviset ajatukset tai teot. Se suojelee, selkeyttää mieltä ja tuo totuuden esiin. Se auttaa myös luovuuden vahvistamisessa ja inspiraation löytymisessä, jonka vuoksi se onkin erinomainen valinta luovan alan työskentelijöille, kuten taiteilijoille. Se auttaa myös auran puhdistamisessa ja maadoittumisessa.
 
Geologiset ominaisuudet
Fluoriitti tunnetaan myös nimellä fluorisälpä ja se on kalsiumfluoriitin mineraalimuoto. Se kuuluu halogenidimineraalien ryhmään. Halogenidimineraalit ovat mineraaleja, jotka ovat jonkin metallin ja halogeenin (esim. fluori, jodi ja kloori) yhdisteitä. Puhdas fluoriitti on väritöntä ja läpinäkyvää, mutta epäpuhtaudet tekevät siitä erityisen värikkään, jonka vuoksi sitä löytyykin niin punaisen, sinisen, vihreän, keltaisen kuin violetinkin sävyissä. Fluoriittia voi löytää esimerkiksi Iso-Britanniasta, Yhdysvalloista ja Kanadasta. Fluoriitin kovuus on 4 Mohsin kovuusasteikolla.
 
Hoito-ohjeet: naarmuuntuu helposti, ei kestä vettä, ei kestä auringonvaloa
Avainsanat: fluoriitti, vihreä, lila, violetti, keltainen, oranssi, sininen, sateenkaari, kristalli, voimakivi, energiakivi
Takaisin blogiin